دامنه سایت اولین چیزی است که برای ساخت سایت به آن نیاز دارید.
فرقی نمیکنه کار شما فیزیکی باشه و یا در محیط وب و به صورت مجازی کار کنید، در هر حال اگر بخواهید یک سایت اینترنتی برای کسب و کار خود بسازید، نیاز دارید تا یک نام دامنه یا دامین انتخاب کنید.
برای ایجاد یک سایت شما حتما باید نام دامنه مناسب و مطابق با زمینه فعالیت خود انتخاب کنید.
در این مطلب شما یاد میگیرید:
- یک نام دامنه خوب باید چه ویژگی هایی داشته باشه
- از پسوند .com استفاده کنید بهتره یا دیگر پسوند های موجود مثل .net .org و …
- چطور برای انتخاب نام مناسب سایتتون ایده پردازی کنید؟
- از کجا و چطوری دامنه سایت را خریداری و ثبت کنید.
فراموش نکنید که ما در این مطلب اصول کلی ای که شما برای انتخاب نام دامنه مناسب سایت به آن احتیاج دارید رو توضیح داده و از گفتن مطالب تخصصی تر در رابطه با دامنه های اینترنتی صرف نظر میکنیم.
برای یادگیری سریع نکات مرتبط با انتخاب دامنه مناسب برای سایت خود، ویدیوی زیر را مشاهده کنید:
اهمیت انتخاب نام دامنه مناسب
همین بس که دامنه سایت شما اولین وسیله ارتباطی تجارت شما با دیگر افراد هست.
اگر کسی بخواد در رابطه با فعالیت تجاری شما یا خدمات و سرویس هایی که ارائه میکنید بیشتر بدونه، حتما نام شما یا تجارتتون رو در گوگل جستجو خواهد کرد.
دامنه سایت شما قسمتی از برند شما یا تجارت شماست، و اتفاقا بزرگترین قسمت اون هم هست.
حتی تحقیقات نشون داده که اسم افراد بر روی میزان موفقیت آنها تاثیر بسیاری داره، حالا تصور کنید اسم تجارت یا سایت شما چقدر میتونه در موفقیت کسب و کارتون تاثیر گذار باشه.
شما ممکنه در آینده میزبانی یا هاست سایت رو تغییر بدید، نحوه فعالیت تجاریتون رو تغییر بدین، یا حتی ظاهر و قالب سایت رو عوض کنید اما دامنه سایت شما چیزیه که دیگه نمیتونید اون رو عوض کنید، و اگر بخواهید تحت یک نام دیگه فعالیت کنید در واقع باید کسب و کارتون رو مجدد و از صفر راه اندازی کنید.
پس بسیار مهمه که از همین روز اول مقداری وقت صرف کرده و یک نام مناسب برای سایت خود انتخاب کنید.
در چه زمینه ای میخواهید سایت بزنید؟
باید به کسب و کار اینترنتی به صورت جدی فکر کنید و برای یک الی ۵ سال آینده برنامه ریزی داشته باشید. این نوع کسب و کار چیزی نیست که بخواهید یک شبه یا در یک ماه با زدن یک سایت توقع داشته باشید که میلیونها تومن درآمد خواهید داشت. گرچه همچین چیزی در عرصه وب غیر ممکن نیست اما به هر حال شما باید یک برنامه ریزی اصولی و واقع بینانه داشته باشید.
برای انتخاب یک نام دامنه مناسب برای سایت، باید حتما مشخص کنید که زمینه فعالیت کسب و کارتون چیه؟ شما باید بدونید حداقل در یک سال آینده میخواهید سایت رو به کجا برسونید؟
برای اینکه بتونید ایده های بهتری برای نام سایت خود پیدا کنید پاسخ به این سوالات میتونه به شما کمک کنه:
- چی کار میخواهید بکنید؟
- آیا سایت شما قراره سایتی شخصی باشه یا ممکنه در آینده جنبه تجاری هم پیدا کنه؟
- مخاطب سایت شما چه کسانی خواهند بود؟
- آیا امکان داره در آینده در زمینه های دیگری هم فعالیت کنید؟
- نحوه ارائه خدمات در سایت شما چیه؟
پاسخ به هر کدوم از این سوالات میتونه به انتخاب یک نام مناسب برای سایت شما بسیار کمک کنه.
به عنوان مثال بیاید فرض کنیم قصد دارید تا یک سایت در رابطه با تناسب اندام راه اندازی کنید:
شما میدونید که قراره در این زمینه فعالیت کنید، پس حوزه فعالیت میشه تناسب اندام.
حال باید مشخص کنید که سایت شما قراره یک سایت شخصی باشه که در آن از تجربیات خود مینویسید یا قراره سایتی باشه که در آینده اقدام به فروش محصولات مرتبط با تناسب اندام در اون میکنید و یا ممکنه جنبه تجاری پیدا کنه.
از چه نظر این سوال مهمه؟
اگر بدونید یا احتمال بدید که در آینده ممکنه سایت شما جنبه تجاری پیدا کنه، در نتیجه باید در انتخاب نام سایت خود بسیار دقت کنید. مطمئنا با توجه به این موضوع، نامی مانند “asal69kilo” مناسب و برازنده کسب و کار شما نخواهد بود!
فقط کافیه با خودتون فکر کنید آیا حاضرید در آینده تحت این نام به فعالیت های گسترده و تجاری بپردازید؟ آیا حاضرید تحت این عنوان محصولات یا خدماتی رو به فروش برسانید؟
همچنین شما باید مشخص کنید مخاطبان سایت شما چه کسانی هستند؟ چه رده سنی و یا چه جنسیتی دارند؟
زمانی که با نام سایتی مانند “ninisite.com” مواجه میشوید، بدون اینکه حتی آن سایت را باز کنید خواهید فهمید که حوزه فعالیتش در ارتباط با نوزادان و کودکان خواهد بود.
در نظر گرفتن مخاطبین هدف، به انتخاب نام مناسب برای کسب و کار شما بسیار کمک خواهد کرد.
علاوه بر موارد فوق در انتخاب نام دامنه مناسب، به این هم فکر کنید که آیا ممکنه در آینده خدمات دیگری هم به سایت یا کسب و کارتان اضافه کنید؟ مثلا آیا ممکنه در کنار ارائه محصولات و خدمات مرتبط با تناسب اندام به مباحث تغذیه هم وارید شوید؟
چطور میخواهید محصولات یا خدمات خودتون رو ارائه بدین؟ به صورت آنلاین؟ با پست؟ تلفنی؟ تصویری؟ با دقت بر این موضوع میتونید از کلمات مرتبطی استفاده کنید که میتونه به انتخاب یک نام دامنه مناسب به شما کمک کنه.
به عنوان مثال کلماتی چون “shop”، “online” و عبارات مشابه میتونن به انتخاب نام به شما کمک کنند.
مثلا سایت خبر آنلاین با دامنه “khabaronline.ir” سایتی است که شما میتوانید اخبار را به صورت آنلاین در آن مطالعه کنید.
با پاسخ به سوالات فوق و مشخص کردن دقیق اینکه میخواهید چه سایتی بزنید، برای چه کسانی و چه محوصلاتی قراره ارائه بدین، میتونید ایده های بهتری برای انتخاب نام دامنه مناسب سایتتون داشته باشین.
۴ ویژگی مهمی که نام دامنه سایت شما باید داشته باشد
برای انتخاب نام دامنه مناسب، مطمئن بشید که دامنه ای که برای سایت انتخاب میکنید دارای ویژگی های زیر باشد:
اگر نام سایت شما این ویژگی ها رو داشته باشه، میتونید مطئن باشید که نام مناسبی رو انتخاب کردید.
از کلمات مناسب استفاده کنید
همانطور که در بالا هم گفتیم خیلی مهمه که نام سایت تان دارای کلمات مناسب و مرتبط با زمینه فعالیت تان باشد. شما باید نام سایت خود را به نحوی انتخاب کنید که افراد تنها دیدن دامنه سایت، بتونن حدس بزنن که شما در چه زمینه ای فعالیت میکنید.
باید از کلماتی استفاده کنید که گویای زمینه فعالیت شما، یا محصول و خدمات تان باشد.
مثلا با دیدن سایت echarge.ir میتونید فورا بفهمید که این سایت در زمنیه فروش شارژ و آن هم به صورت الکترونیکی فعالیت میکند.
یادآوری آن راحت باشد
بهتر هست از کلماتی استفاده کنید که یادآوری اون راحت باشه. نباید از کلماتی که طولانی هستند، تلفظ شان سخته یا به ندرت در زبان فارسی مورد کاربرد قرار میگیرند، استفاده کنید.
تا حد ممکن از ارقام در نام سایت خود استفاده نکنید چرا که به خاطر سپاری آن بسیار سخت خواهد بود. مگر ارقامی که از لحاظ ذهنی برای افراد بدیهی هستند، یعنی ارقامی مانند ۲۴ یا ۷ که میتونه تداعی کننده ۲۴ ساعت یا ۷ روز هفته باشه یا مثلا عدد ۹۱۲ یا ۹۳۵ برای همه مشخصه که در ارتباط با سیم کارت های همراه اول و ایرانسل هست.
نمونه دیگه سایت “p30world.com” هست که به صورت هوشمندانه ای از عدد ۳۰ استفاده کرده.
نام تجارت خود را کوتاه نگه دارید
برای اینکه به خاطر سپاری نام سایت شما برای مخاطبین راحت باشه بهتره از کلمات یا عبارات کوتاه استفاده کنید.
بهتره نام سایت از ۳ یا نهایت ۴ بخش بیشتر نشه. هر چی تعداد بخش های نام سایت کمتر باشه به خاطر سپاری آن هم راحت تر است. مثلا سایت دیجیکالا به آدرس “digikala.com” از ۴ بخش تشکیل شده یا سایت باما به آدرس “bama.ir” از دو بخش تشکیل شده. به خاطر سپاری چنین اسامی ای بسیار راحت تر خواهد بود.
تا جایی که میتوانید از خط فاصله استفاده نکنید
بهتر است تا جایی که امکان دارد از خط فاصله یا نقطه در نام دامنه تان استفاده نکنید. گرچه در صورتی که مجبور هستید بلامانع هست.
اما داشتن نقطه یا خط فاصله در آدرس سایت، همیشه مخاطب شما را با شک مواجه خواهد کرد که آیا اسم سایت تان دارای خط فاصله بود یا نقطه؟!
در عین حال بهتره در صورتی از خط فاصله استفاده کنید که مثلا تلفظ نام سایت بدون خط فاصله سخت باشه. همچنین فراموش نکنید که خط فاصله به نقطه ارجحیت داره.
از چه پسوندی برای دامنه سایت خود استفاده کنید؟
از میان پسوند های بسیاری چون .com .net .org .ir .info و غیره، سوالی که پیش میاد اینه که بالاخره کدوم رو برای سایتم انتخاب کنم؟
شاید بعضی از کسانی که در کار سئو یا بهینه سازی سایت ها فعالیت میکنن بگن که پسوند .com برای سئوی سایت شما بهتره و نسبت به پسوندهایی چون .net و یا .org در نتایج جستجو بالاتر خواهد آمد.
اما چیزی که حقیقت داره اینه که اینطور نیست، و فرقی بین .com و دیگر پسوند ها از لحاظ برتری در سئو یا بهینه سازی سایت شما نیست.
اگر شما به دنبال نام دامنه ای هستید که پسوند .com آن موجود نیست و شما هم به هر دلیل باید حتما همون نام رو انتخاب کنید میتونید از پسوند های دیگه چون .netهم استفاده کنید.
اما پیشنهاد ما برای شما چیه؟
ما پیشنهاد میکنیم اولویت انتخاب پسوند برای دامنه سایت تان را به پسوند .com بدین. چرا؟
چون اکثر کاربرایی که نام سایت یا برند یا تجارت شما رو بشنوند و بخواهند به سایت تان مراجعه کنن، اتوماتیک وار اولین پسوندی که به ذهنشون میرسه و تایپ میکنن پسوند .com هست.
در نتیجه انتخاب پسوند .com میتونه از این نظر براتون یک امتیاز باشه.
آیا میتونم از اسم خودم برای نام دامنه سایتم استفاده کنم؟
ممکنه با سایت هایی برخورد کرده باشید که آدرس دامنه آنها اسم کسی است که سایت رو اداره میکنه. شاید فکر کنید بهتره برای شروع کسب و کارم از اسمم استفاده کنم ؟
اینکه بخواهید از نام یا نام خانوادگی خود برای دامنه سابت تان استفاده کنید یا خیر بستگی به چند عامل داره:
اگر قصد دارید به عنوان یک متخصص در زمینه کاری خود فعالیت کنید و کارها و خدمات مشاوره ای یا تدریس ارائه کنید میتونید از اسمتون استفاده کنید.
ممکنه شما یک نویسنده یا شاعر باشید و یا به طور کل تجارت تان حول محور شخص شما و مهارت هایی باشه که دارید، در نتیجه استفاده از نام یا نام خانوادگی تان مانعی نخواهد داشت.
اگر کسب و کار شما در زمینه ارائه محصولات و خدمات دیگری است، پیشنهاد میکنیم از نام خود برای دامنه سایت استفاده نکنید.
اگر تلفظ اسم شما سخت هست و یا طولانیه از نام خود برای دامنه سایت استفاده نکنید.
اگر فکر میکنید ممکنه در آینده سایت خود را برای فروش بگذارید باز هم بهتر است از اسم خود استفاده نکنید.
اگر هنوز مطمئن نیستید که حوزه فعالیت سایت شما در آینده در چه زمینه ای بوده و اینکه میخواهید چه امکانات و یا خدماتی دیگری رو به سایت خود اضافه کنید بهتره که از اسمتون استفاده نکنید.
در هر حالت انتخاب با شماست. اگر میخواهید تحت عنوان اسمتون و به عنوان یک متخصص فعالیت کنید میتونید از نام یا نام خانوادگی خود هم برای نام سایت بهره ببرید.
در پایان قسمت اول:
شما از اهمیت انتخاب یک دامنه مناسب آگاه شدید و یاد گرفتید که لازمه انتخاب یک نام مناسب برای کسب و کار آنلاین اینه که بدونید دقیقا میخواهید در چه زمینه ای فعالیت کنید.
پرسش هایی مطرح شد که به شما کمک میکنه تا دید بهتری برای ایده پردازی نام سایت خود داشته باشید.
همچنین با ویژگی هایی که یک نام دامنه خوب باید داشته باشه آشنا شدید و فهمیدید که بهتره از چه پسوندی برای نام دامنه انتخابی تان استفاده کنید.
در پایان هم نکته هایی به شما گفته شد که بهتون کمک میکنه تا بتونید تصمیم بگیرید، آیا بهتره از اسم خود برای سایت استفاده کنید یا خیر.
در قسمت دوم به شما میگیم چطور:
با صرف زمانی اندک به راحتی برای دامنه سایت خود ایده پردازی کنید.
از کجا و چطور نام انتخابی تان را خریداری و ثبت کنید.
پس قسمت دوم رو از دست ندهید.
آذر ۹, ۱۴۰۰ 5,056 خواندن این مطلب 8 دقیقه زمان میبرد