موسیقی می تواند منبع لذت و خشنودی باشد، اما فواید روانی بسیار دیگری نیز دارد. موسیقی می تواند ذهن را آرام کند، بدن را انرژی بخشد و حتی به افراد در مدیریت بهتر درد کمک کند.

این تصور که موسیقی می تواند بر افکار، احساسات و رفتارهای شما تأثیر بگذارد احتمالاً چندان تعجب آور نیست. اگر تا به حال در هنگام گوش دادن به سرود راک تند و تند مورد علاقه خود احساس فشار کرده اید یا با اجرای زنده ملایم اشک می ریزید، به راحتی قدرت موسیقی در تأثیرگذاری بر روحیه و حتی الهام بخشیدن به اکشن را درک می کنید.

تأثیرات روانی موسیقی می تواند قدرتمند و گسترده باشد. موسیقی درمانی مداخله ای است که گاهی برای ارتقای سلامت عاطفی، کمک به بیماران برای مقابله با استرس و افزایش رفاه روانی استفاده می شود. برخی تحقیقات حتی نشان می دهد که سلیقه شما در موسیقی می تواند بینشی در مورد جنبه های مختلف شخصیت شما ارائه دهد .
پیشنهاد ما:دانلود آهنگ

گزارش: موسیقی به بسیاری از ما در طول همه گیری کمک کرده است
1
موسیقی می تواند عملکرد شناختی را بهبود بخشد

تحقیقات نشان می‌دهد که موسیقی پس‌زمینه، یا موسیقی‌ای که در حالی پخش می‌شود که شنونده عمدتاً بر فعالیت دیگری متمرکز است، می‌تواند عملکرد را در وظایف شناختی در بزرگسالان مسن‌تر بهبود بخشد. یک مطالعه نشان داد که پخش موسیقی شادتر منجر به بهبود سرعت پردازش می‌شود، در حالی که هر دو موسیقی خوش‌بینانه و ضعیف منجر به مزایایی در حافظه می‌شوند.

بنابراین دفعه بعد که روی یک کار کار می کنید، اگر به دنبال تقویت عملکرد ذهنی خود هستید، کمی موسیقی را در پس زمینه روشن کنید. به جای آهنگ‌هایی که دارای اشعار پیچیده هستند، آهنگ‌های دستگاهی را انتخاب کنید، که ممکن است بیشتر حواس‌تان را پرت کنند.

 

پیشنهاد ما:دانلود آهنگ

2
موسیقی می تواند استرس را کاهش دهد

کلاوس ودفلت / گتی ایماژ
مدتهاست که گفته شده است که موسیقی می تواند به کاهش یا مدیریت استرس کمک کند . روندی را در نظر بگیرید که بر روی موسیقی مدیتیشن ایجاد شده است تا ذهن را آرام کند و آرامش را القا کند. خوشبختانه، این یکی از روندهایی است که توسط تحقیقات پشتیبانی می شود. گوش دادن به موسیقی می تواند راهی موثر برای مقابله با استرس باشد.

در یک مطالعه در سال 2013، شرکت کنندگان قبل از قرار گرفتن در معرض یک عامل استرس زا و سپس انجام تست استرس روانی-اجتماعی در یکی از سه وضعیت شرکت کردند. برخی از شرکت کنندگان به موسیقی آرامش بخش گوش دادند، برخی دیگر به صدای موج آب گوش دادند و بقیه هیچ تحریک شنوایی دریافت نکردند.

پیشنهاد ما:دانلود آهنگ

نتایج نشان داد که گوش دادن به موسیقی بر پاسخ استرس انسان ، به ویژه سیستم عصبی خودمختار تأثیر دارد . کسانی که به موسیقی گوش داده بودند پس از یک عامل استرس زا سریعتر بهبود می یابند.

3
موسیقی می تواند به شما کمک کند کمتر غذا بخورید

یکی از شگفت‌انگیزترین فواید روان‌شناختی موسیقی این است که ممکن است ابزاری مفید برای کاهش وزن باشد. اگر در تلاش برای کاهش وزن هستید، گوش دادن به موسیقی ملایم و کم کردن نور ممکن است به شما در رسیدن به اهدافتان کمک کند .

طبق یک مطالعه، افرادی که در رستوران های کم نور که در آن موسیقی ملایم پخش می شد غذا می خوردند، 18 درصد کمتر از افرادی که در رستوران های دیگر غذا می خوردند، غذا می خوردند.

پیشنهاد ما:دانلود آهنگ

محققان پیشنهاد می کنند که موسیقی و نور به ایجاد یک محیط آرام تر کمک می کند. از آنجایی که شرکت‌کنندگان آرام‌تر و راحت‌تر بودند، ممکن است غذای خود را آهسته‌تر مصرف کرده باشند و از زمانی که شروع به احساس سیری کرده‌اند بیشتر آگاه بوده‌اند.

ممکن است سعی کنید این را با پخش موسیقی ملایم در خانه هنگام خوردن شام، عملی کنید. با ایجاد یک محیط آرامش بخش، ممکن است به احتمال زیاد آهسته غذا بخورید و بنابراین زودتر احساس سیری کنید.

4
موسیقی می تواند حافظه شما را بهبود بخشد

بسیاری از دانش آموزان در حین مطالعه از گوش دادن به موسیقی لذت می برند، اما آیا این ایده خوبی است؟ برخی احساس می‌کنند گوش دادن به موسیقی مورد علاقه‌شان در حین مطالعه حافظه را بهبود می‌بخشد ، در حالی که برخی دیگر ادعا می‌کنند که صرفاً به عنوان یک حواس‌پرتی دلپذیر عمل می‌کند.

تحقیقات نشان می دهد که ممکن است کمک کند. اما این بستگی به عوامل مختلفی دارد، از جمله نوع موسیقی، لذت شنونده از آن موسیقی، و حتی اینکه شنونده چقدر از نظر موسیقی به خوبی آموزش دیده است. در یک مطالعه، دانش آموزانی که از نظر موسیقی ساده لوح بودند، بهتر یاد گرفتند هنگام گوش دادن به موسیقی مثبت، احتمالاً به این دلیل که این آهنگ ها احساسات مثبت بیشتری را بدون تداخل در شکل گیری حافظه برانگیختند.

با این حال، دانش‌آموزان آموزش دیده موسیقی هنگام گوش دادن به موسیقی خنثی در تست‌های یادگیری عملکرد بهتری داشتند، احتمالاً به این دلیل که این نوع موسیقی کمتر حواس‌پرتی را ایجاد می‌کرد و نادیده گرفتن آن آسان‌تر بود. اگر حواس‌تان به موسیقی پرت می‌شود، بهتر است در سکوت یا با پخش آهنگ‌های خنثی در پس‌زمینه یاد بگیرید.

درباره‌ی نویسنده

1000idea